WELCOME CORNER

Wij als Nehemia-familie houden van God, maar zeker ook van mensen. Ieder mens is uniek, waardevol en zeer geliefd door God. En dus zal er altijd -ondanks dat we vaak met velen samenkomen-  aandacht zijn voor de enkeling. Overstijgend aan onze wens om te (ver)bouwen aan ons gebouw, is het verlangen om te ‘bouwen’ aan mensen. Om het goud zichtbaar te maken dat in elk leven aanwezig is, gaven en talenten te ontdekken en te stimuleren. En een thuis te bieden voor ieder die daarnaar op zoek is.

Die boodschap willen we vertellen tegen iedereen die nieuw is in Nehemia! Dat elke gast zich gezien voelt en zich direct thuis zal voelen. En dan is een gezellige, sfeervolle ruimte waar ontspannen het gesprek gevoerd kan worden, erg fijn!

Verhuisd
In de oude situatie was er voor nieuwkomers een plek gecreëerd in het Huis der Helden. Deze plek gaf alleen weinig mogelijkheden om een duidelijke hoek te creëren waarbij het meteen zichtbaar was dat je daar moest zijn als je nieuw was of vragen had. Dat kon beter! En dus is de Welcome Corner verhuisd naar de Punt. Vanuit de gedachte dat een nieuwkomer nog niet bekend is in ons gebouw, moest de Welcome Corner opvallen. Daarom is toen een groot bord ontworpen wat aan de muur bevestigd is en de aandacht trekt. Voor de verdere inrichting van de hoek zijn de wensen van het Hosting Team in kaart gebracht. Aan de hand daarvan zijn meubels  ingekocht én zelf gemaakt met behulp van creatieve gemeenteleden.