AKOESTIEK

De zaal waarin we onze zondagsamenkomsten houden -de Koningsvijver- is in eerste instantie niet ontworpen als kerkzaal. Voordat Nehemia eigenaar werd van dit pand aan de H.A. Lorentzstraat, was het in beheer van een matrassenfabrikant. En voor de opslag van duizenden matrassen zijn aanpassingen voor de akoestiek niet nodig!

Dat verandert wanneer je de ruimte gaat gebruiken voor samenkomsten met muziek. Geluid wordt namelijk gereflecteerd door de wanden van een ruimte.  Hoe harder de wanden, des te meer reflecties er zijn. De wanden van de Koningsvijver zijn erg hard, en dat zorgt voor vrij weinig absorptie en vrij veel terugkaatsing. Dit kan als hinderlijk worden ervaren door bezoekers.

Puntje op de i
Nu de vernieuwing van het podium en licht in de Koningsvijver (bijna) is afgerond, ontbreekt er nog één element wat het project écht afmaakt: het verbeteren van de akoestiek in deze ruimte. Op dit moment worden we geadviseerd met welke toepassingen dat bij ons het beste kan.  Met elkaar strekken we ons uit dat dit het volgende project is dat we kunnen laten uitvoeren.
Het geschatte bedrag voor dit project is: €50.000. Het zomeroffer dat op 25 juni is opgehaald, wordt onder andere aan dit project besteed. Zodra de benodigde financiën voor dit project binnen zijn, wordt de opdracht tot uitvoering gegeven. Natuurlijk vieren we dit weer met elkaar!

Enthousiast? 
Wil jij een gift geven voor dit project? Dat kan via onderstaande button, QR-code of gegevens.